Kontakt/Contact

TZ Velenje
+386 (0)3 896 15 47
info(at)tz-velenje.si

MO Velenje

Portal Mestne občine Velenje
VSTOPI

Novice

OD KLASA DO KRUHA - julijski spremljevalni program na Mestni tržnici

0 Komentarji
2516
6-07-2015

Velenje – v soboto, 5.7.2015 je na ploščadi pred Centom Nova potekal četrti letošnji spremljevalni program na mestni tržnici v organizaciji MOV – TIC, Turistične zveze Velenje in Pilon centra d.o.o.

Člani turističnega društva Šentilj so stojnico bogato obložili z različnimi vrstami žit, moke in kruha. Obiskovalci so lahko preizkusili svoje znanje in se pomerili v prepoznavanju le teh. Največkrat se je zapletlo pri razlikovanju ržene in ajdove moke. Najuspešnejši so za nagrado prejeli odličen domači kruh, ki so ga pripravile članice TD Šentilj. Predsednica društva Leopoldina Čas je prikazala tudi kako se iz pšeničnega šopa pripravi povesl za vezanje snopov.

Tokrat smo lahko spozali tudi pekarno Banovšek, ki je znana po pripravi pekovskih izdelkov brez aditivov in drugih dodatkov. Vonj po sveže pečenem kruhu je privabil marsikaterega obiskovalca, da se je ustavil ob njihovi stojnici.

Glasben skupina Jesensko cvetje, ki jo sestavljajo tri ljudske pevke in citrar, je poskrbela za prijetno vzdušje in popestritev sobotnega dopoldneva na mestni tržnici.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Majski spremljevlni program na mestni tržnici Avgustovski spremljevalni program na mestni tržnici Septembrski spremljevalni program na mestni tržnici Velenje Oktobrski spremljevalni program na mestni tržnici Septembrska tržnica s spremljevalnim programom Se vidimo na avgustovski mestni tržnici s spremljevalnim programom MESTNA TRŽNICA S SPREMLJEVALNIM PROGRAMOM V SREDUŠČU VELENJA
Mestna tržnica Turistična zveza Velenje turistično društvo šentilj velenje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..